http://europa.md

http://www.conventia.md

venerdì 29 ottobre 2010

Muzică corală din Moldova va fi cântată pe scenele din Italia cu suportul "Edelweiss"


În perioada 31 octombrie - 1 noiembrie, corul de tineret "Cantabile" din Republica Moldova va evolua pe scena din Porto Torres, Italia, cu susținerea Fundației Edelweiss. Prima ediție a Festivalului de Muzică Corală este dedicată împlinirii a 50 de ani de la fondarea Festivalului Vocile Europei.
Corul de tineret din Moldova a participat de trei ori la Festivalul Vocile Europei și a fost selectat dintre câteva zeci de țări pentru a participa la acest concurs prestigios. Miercuri, în cadrul unei festivități organizate de către Fundația Edelweiss, coristele au interpretat piesa "Missa" de compozitorul italian din perioada Renașterii Orlande di Lasso și piesa "Vin bădiță, vin diseară" de compozitorul Victor Creangă.
Vlad Plahotniuc, fondator Edelweiss: "Una dintre cele mai importante priorități ale Fundației Edelweiss este promovarea valorilor culturale. Noi toți ne mândrim cu astfel de oameni de cultură cum sunt Maria Bieșu și Eugen Doga și eu vă consider activitatea drept o continuitate a tradiției de promovare a valorilor noastre peste hotare. Aș fi bucuros dacă ați reuși să aduceți acasă un premiu, trebuie să fiți ambițioase. Noi promovăm oamenii performanți și dacă vă întoarceți cu un premiu, eu vă mai asigur o surpriză - plăcută, desigur.
Elena Marian, dirijor al Corului și Președinte al Asociației Muzical-Corale din Republica Moldova, a adresat un mesaj de mulțumire fondatorului Edelweiss: "Corul "Cantabile" este cel mai tânăr colectiv coral din Republica Moldova. Arta corală se consideră cea mai democrată artă și cel mai eficient instrument în domeniul educației noastre. Vă mulțumesc că ne realizați visul nostru, pentru noi această ocazie este un miracol. Dacă Dvs nu ne-aţi fi ajutat probabil că noi nu am fi plecat nicăieri. Dvs aţi realizat visul acestor domnişoare şi aţi adus un mare aport la dezvoltarea artei corale la noi în ţară şi graţie Dvs muzica noastră va fi ascultată şi în alte ţări, pe alte continente."
Irina Socolova, coristă: "Astăzi pentru noi se deschid mari posibilităţi care înseamnă şi mari responsabilităţi. Pentru noi este o onoare să participăm la acest concurs internaţional din partea Republicii Moldova. Eu cred că întreg corul ar vrea să mulţumească acelor oameni care au făcut posibilă plecarea noastră. În primul rând Fundaţiei EDELWEISS şi fondatorului acesteia."

*** Departamentul relaţii publice EDELWEISS

Nessun commento: