http://europa.md

http://www.conventia.md

mercoledì 29 settembre 2010

Saptamina Filmelor lui Federico Fellini
4saptamina_filmelor_filine_copy.jpg
La Chisinau a fost inaugurata, pe 24 septembrie, seara Saptamina Filmelor lui Federico Fellini, care se desfasoara la Centrul Cultural "Gaudeamus" in perioada 24-30 septembrie.
Lidia Troianowski, managerul centrului, a precizat pentru agentie ca evenimentul este dedicat jubileului de 90 de ani de la nasterea celebrului regizor si scenarist italian. Pe parcursul a sapte zile, publicul va avea posibilitate sa urmareasca sapte filme, realizate de Fellini, care au fost premiate sau nominalizate la Premiul "Oscar" al Academiei Americane de Film. Printre ele sint comedii, drame, filme istorice si autobiografice, care au fost produse in anii 50-90 ai secolului trecut.  Vor fi proiectate filmele "Casanova", "Satyricon", "Strada", "Amarcord", "Orasul femeilor", "La dolce vita", "Opt si jumatate". Peliculele au fost dublate in limba rusa de distribuitorii de filme din republica. Pretul biletelor este de 10 lei.
Federico Fellini (n. 20 ianuarie 1920 la Rimini, Italia - d. 31 octombrie 1993 la Roma) a fost un reputat regizor si scenarist italian, laureat al mai multor premii internationale. A cistigat patru premii "Oscar" pentru diverse filme, iar al cincilea "Oscar" l-a primit onorific, pentru merite deosebite in cinematografie.

Nessun commento: