http://europa.md

http://www.conventia.md

giovedì 4 agosto 2011

Ministerul Economiei de la Chisinau anunta organizarea unui business forum bilateral intre Republica Moldova si Italia.

O declaraţie în acest sens a fost făcută de vicepremierul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, la întrevederea recenta cu Catia Polidori, Subsecretar de Stat al Ministerului pentru Dezvoltare Economică al Italiei.
Potrivit Serviciului relaţii publice şi protocol al Ministerului Economiei, în cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre relaţiile economice dintre Moldova şi Italia. În context, Valeriu Lazăr a subliniat că s-a acumulat o masă critică de proiecte mici ale antreprenorilor italieni şi, pentru a restarta relaţiile noastre bilaterale economice, este nevoie de proiecte investiţionale de anvergură.La rîndul ei, Catia Polidori a confirmat deschiderea Republicii Italiene pentru dezvoltarea cooperării cu Moldova şi a subliniat că, “în mare parte, mesajele despre faptul că putem dezvolta proiecte comune cu Republica Moldova, au venit din partea antreprenorilor italieni”.
În urma discuţiilor, s-a convenit asupra faptului că este binevenită organizarea unui business forum moldo-italian cu susţinerea celor două guverne. În acest sens, s-a vorbit despre necesitatea stabilirii unor canale catalizatoare, care vor facilita comunicarea dintre oamenii de afaceri din cele două state şi stabilirea raporturilor de colaborare între ei. Totodată, s-a remarcat faptul că Italia este unul din partenerii importanţi de dezvoltare, fiind situată pe locul 3 în topul ţărilor în care Republica Moldova efectuează exporturi şi pe locul 7, în topul statelor din care importăm.Valeriu Lazăr a discutat cu oficialul italian şi despre susţinerea pe care o acordă Italia în procesul de reformare radicală a economiei Republicii Moldova, modelul economiei italiene fiind unul din care ne inspirăm acum în faza de identificare şi dezvoltare a industriilor, ce vor sta la baza economiei ţării noastre, a accentuat vicepremierul. De asemenea, ministrul Economiei a menţionat că Moldova este atentă la experienţa Italiei în proiectele de dezvoltare regională şi la tehnologiile şi marketingul italian, inclusiv în domeniul industriei agroalimentare, logisticii.
http://diaspora.businesslive.ro

Nessun commento: